Preventief werkplekonderzoek


U kunt als werkgever natuurlijk de werkplek laten aanpassen op het moment dat de werknemer is uitgevallen met arbeidsgerelateerde klachten. Maar dan is het al te laat…. De zieke weknemer zit thuis, is niet productief en u bent wettelijk verplicht om tóch het loon door te betalen. Daar zit u als werkgever natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Bovendien is de kans groot dat, indien de zieke werknemer op termijn weer terugkeert, hij/zij na enige tijd weer opnieuw uitvalt met dezelfde klachten. Er is immers niets gedaan aan de oorzaak van het probleem…

U kunt overbelasting en uitval van uw personeel vaak voorkomen door al in een vroeg stadium een preventief onderzoek te laten uitvoeren. Op het moment dat er nog niets aan de hand is….

SAA neemt een kijkje op de werkplek, analyseert de functie, beschrijft knelpunten, geeft advies inzake verbeterpunten en voert deze, indien mogelijk, meteen uit.

Zo kan bijvoorbeeld een administratieve werkplek prima worden aangepast, zodat de zithouding, kijkafstand, houding van nek en hoofd enzovoorts optimaal worden ingesteld.

Voor meer informatie hoeft u slechts het contactformulier in te vullen (zie “contact”).