Arbeidsdeskundig Onderzoek

Vaak wordt de bedrijfsarts gezien als de belangrijkste persoon tijdens de ziekte van een zieke werknemer. Dat klopt ook wel…..ingeval van kortdurend verzuim. De verwachting is dan immers dat de zieke werknemer op korte termijn weer aan het werk gaat. De werknemer wordt door de bedrijfsarts ófwel ziek beschouwd …ófwel hersteld verklaard.

Bij langdurig verzuim ligt dat compleet anders. De kans dat de zieke werknemer nog terugkeert, is aanzienlijk kleiner. In dat geval zal moeten worden beoordeeld of de werkplek aangepast moet worden…… of dat er ander werk geschikt is bij de werkgever. En in het ergste geval is de conclusie dat de zieke werknemer niet meer bij de eigen werkgever kan blijven. In dat geval zal moeten worden omgekeken naar ander werk bij een andere werkgever. Bij langdurig verzuim (ongeveer vanaf zes maanden) kan een bedrijfsarts weinig meer voor uw bedrijf betekenen.

Vanaf dat moment zijn het expliciet taken voor een arbeidsdeskundige. De arbeidsdeskundige vergelijkt namelijk de belastbaarheid van de zieke werknemer met de belasting binnen de werkzaamheden. En kan daarom een uitspraak doen over geschiktheid van de eigen werkzaamheden….of over de geschiktheid voor ander werk. 

En dat is nou nét de toegevoegde waarde van een arbeidsdeskundige t.o.v. een bedrijfsarts.

Voor meer informatie hoeft u slechts het contactformulier in te vullen (zie “contact”).